Het Cooremetershuys,

not your average accessory store

Aan de historische Graslei op nummer 12, achter een middeleeuwse trapgevel, vind je ‘Het Cooremetershuys’.

 

De naam refereert naar de oorspronkelijke functie van het gebouw waar koren- en graanmeters de hoeveelheid koren moesten meten die in de Gentse haven gelost werd.


Binnenin getuigen onder meer de prachtige stenen zuilen en de twee Romaanse haarden van de geschiedenis van weleer. Daarmee verlenen ze deze verrassende accessoirewinkel haar unieke cachet, de stijlvolle ruimte blijkt immers een perfect gecaste locatie voor deze eigentijdse winkel.


Het is er aangenaam snuisteren in de bijzondere collectie juwelen, het eigenzinnige aanbod handtassen en rugzakken, sierlijke hoeden en handschoenen vaak van de hand van Belgische ontwerpers. In de aanpalende ruimte met prachtige stenen vloer vind je een uitgebreid gamma zwart aardewerk en andere stijlvolle interieurspullen.

Centraal staat de massief houten comptoir, een streling voor het oog en omgeven door een ruime collectie wenskaarten. Hier krijg je nog een laatste tip mee van de dame des huizes, die ondertussen jouw aangekochte waar lieflijk verpakt. 

Zeker een bezoekje waard when in Ghent.

volg ons op Instagram

vind de winkel

informatie

  • Facebook
  • Instagram

Het Cooremetershuys

Graslei 12

9000 Gent

Belgium

0032 9 225 09 65

info@cooremetershuys.be

maandag - zaterdag      10:00 - 12:30

                                 13:30 - 18:00

zondag                       11:30 - 18:00 

                                  (niet in januari en februari)

dinsdag                       gesloten 

© Het  Cooremetershuys, 2020