top of page

over Lien,

de madame achter het Huys

CH-33_edited.png

Lien op haar favoriete plekje in de winkel.

Je zou kunnen zeggen dat Lien Van Wemmel haar interesse voor interieur en mooie handelswaar met de paplepel kreeg toegediend. Haar ouders baatten jarenlang grote meubel- en interieurzaken uit in Ronse en Deinze waar ze als kind heel veel tijd doorbracht. 

 

Twintig jaar geleden nam haar moeder de uitbating van 'Het Cooremetershuys' in Gent over. Ook toen vond je Lien, die ondertussen koos voor de opleiding interieurvormgeving aan KASK, regelmatig aan de zijde van haar moeder in de winkel. Zelf bekwaamde ze zich nadien in het ontwerpen van kledij op maat en runde ze gedurende enkele jaren een eigen naaiatelier.

 

Jarenlang kon je haar ook vinden in de keukens van enkele Gentse restaurants (Jour de Fête, Aperto Chiuso) en realiseerde ze grote cateringopdrachten want ook koken was een passie waar ze zich verder wou in bekwamen. Maar uiteindelijk kan je zeggen dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan: sinds enkele jaren is de winkel in haar bekwame handen.

 

Jaarlijks trekt ze naar buitenlandse interieurbeurzen op zoek naar mooie spullen, fijn textiel en werk van jonge ontwerpers waarmee ze het aanbod in haar accessoirewinkel steeds blijft vernieuwen. 

bottom of page